Flytttips du inte kan vara utan

När du förbereder dig för att flytta kommer själva packningen att vara det mest centrala momentet. Att packa går sällan så snabbt och smidigt som man önskar och oftast krävs det betydligt fler kartonger än man har bunkrat upp med. Som tur är finns det fler än ett sätt att packa alla kartonger och föremål på. Du behöver inte lägga ner allting i vanliga kartonger, utan kan använda olika typer av förvaringsmöjligheter.

Här nedan hittar du några av våra absolut bästa tips som du kan ta till när du ska flyttpacka – flyttfirma göteborg pris. Med dessa tips kommer det inte bara att bli lättare för dig att hålla ordning och reda (och bli klar i tid), utan det blir också mycket enklare för dig att packa upp när du väl befinner dig i den nya bostaden.

Använd soppåsar
Soppåsar är inte bara mycket billiga i inköp, utan de är också enkla att använda, tar mycket liten plats och kan återanvändas gång på gång. Stora soppåsar är utmärkta att använda när du ska flytta mjuka saker, t.ex. täcken och kuddar. De kan med fördel också användas när du ska transportera kläder. Istället för att plocka ner alla kläder från galgarna kan du bara höga ett hål i påsens botten. Sticka igenom galgarna och frakta kläderna i påsen. Perfekt när du vill hänga upp sen!

Skippa tidningspapper
Kopiösa mängder med tidningspapper kommer varken att skydda ditt porslin speciellt bra, eller vara bra för miljön. Trots det kommer du ändå att behöva ha med dig ditt porslin och dina glas till det nya hemmet. Här rekommenderar vi att du använder dig av handdukar och strumpor istället. Handdukar är t.ex. utmärkta att lägga mellan tallrikar, medan strumpor ger utmärkt skydd för glas. Utnyttja utrymmet på bästa sätt och använd dina tyger som skydd.

Packa tunga saker i väskor
Tunga saker, t.ex. vikter eller böcker, kan du med fördel packa i resväskor med hjul. Du kommer ändå behöva ha med dig dina väskor i flytten, så varför inte använda dig av väskornas egenskaper och funktioner på en och samma gång. En väska med hjul kan rullas och därför behöver du inte oroa dig för vikten. Stoppa ner alla tunga saker i rullväskor eller i rullvagnar av annat slag. Det kommer göra flytten enklare för både dig eller för flyttfirman.

Färgad tejp – bättre än pennor
Visst bör du alltid skriva innehållet på kartongerna, men fördelen med färgad tejp är att bärhjälpen inte behöver läsa på kartongen för att veta till vilket rum den ska. Använd färgad tejp till att visa vilka kartonger som ska till badrummet, barnens sovrum, köket, vardagsrummet eller till källaren.