Bra flyttips att tänka på 

En dag kommer då du ska flytta från den bostad du bott i, antingen under en kortare period eller under en längre tid. Alla flyttar någon eller flera gånger under sin livstid. Första gången som du ska flytta, brukar vara hemifrån, och då kanske till en annan stad där du ska studera, fått ett jobb, eller så har du bara bestämt dig för att det är dags att stå på egna ben. Om du nu ska flytta hemifrån har du troligtvis inte särskilt många saker som ska med. Du ska för första gången köpa möbler och inredning som du själv vill ha, men det bästa är att inte köpa möbler med mera innan du sett bostaden och kan mäta väggar med mera. Det skulle bli tokigt om du i förväg köper en soffa som är alldeles för stor och inte får plats hur du än försöker. Bättre är som sagt att först mäta alla väggar, se vilka färger som finns på tapeter och köksluckor. Passar inte färgerna kan du fråga din hyresvärd om du antingen kan få omtapetserat, ommålat, eller be att få göra om själv. Har du köpt en bostadsrätt är det du själv som får måla som du vill. Fundera även på vad du vill ta med dig hemifrån, det brukar ofta finnas privata saker som följt med under hela uppväxten som du vill ha med. 

Dags för flyttning 

När du fått besked om vilken dag du ska få flytta in i den nya bostad, är det dags att planera den dagen och vem som ska hjälpa dig med flytten, anlita täby flyttfirma. Flyttar du hemifrån blir det betydligt billigare att hyra en buss på en bensinmack och be föräldrar, syskon och vänner om flytthjälp. Ordna med något att dricka för alla blir törstiga under en flytt, särskilt om det är en varm sommardag. När flytten är färdig är alla trötta och hungriga, då kan du antingen förbereda något ätbart som snittar eller något annat smidigt, eller så kan du bjuda på pizza, det är alltid populärt. När det gäller möblerna du köpt, kan du be möbelföretaget att köra hem dem till ditt nya hem. Många företag har gratis hemleverans och en del hjälper till med montering. 

Flytta till något större 

Om du ska flytta till en större bostad är det mycket mer att tänka på. Ju längre du bor på en plats desto mer samlar du på dig, därför är det bra att i god tid börja rensa i förråd och garderober. Om det är någon gång det är bra att rensa är det vid en flytt. Det är lätt att samla på massor med onödiga saker, som du tror att du troligen behöver senare i livet, men oftast är det inte så. Det lär du upptäcka när du börjar rota bland sakerna. För att det ska bli roligare att röja kan du be några vänner hjälpa till, kanske det finns saker som de vill ha. Lägg sakerna i olika säckar, varje vän får sin att fylla, ha säckar som du kan lämna till second hand, och till sist säckar med saker som ingen vill ha och som du med gott samvete kan slänga. Efteråt kommer du känna dig nyttig, dina vänner är glada för de saker de fått och när allt är fixat kan ni ta en god fika och skratta åt vissa saker som du sparat år efter år.